Foredrag Meninger Blog Arkivkælderen Om Dovregubben

Manden bag

C.V. (pdf)

Dovregubben

Ex Libris

Øland

Limfjorden

Farsø

Nuuk

Copyright

Hvorfor lige Dovregubben?

Jeg har altid været fascineret af den nordiske mytologi. De saftige historier om gudelivet i Valhalla, hvor en mand er en mand – og en bøsse slet ikke var opfundet. Her residerede en genial række af guder med stærke menneskelige træk, så livet aldrig blev kedeligt. Alt sammen  under myndig ledelse af Odin, som holder sig vel orienteret om alt, hvad der foregår ved hjælp af den tids internetbrowser – ravnene Hugin og Munin.

 

Dette univers rummer inspiration til mange domænenavne – og jeg har da også valgt den stiliserede ravn som motiv på mit exlibris. Når det alligevel ikke blev en af de nordiske guder, men derimod en selvtilstrækkelig norsk trold, Dovregubben, som har givet navn til mit domæne, skyldes det rent praktiske årsager.

Blandt andet har jeg boet i Norge i flere omgange. Derfor var det nærliggende at bruge dovregubben som navn, da jeg i sin tid startede min blog med dagbogsblade fra det nordnorske.

 

Bloggen blev lidt uventet temmelig populær – og jeg fandt ud af, at mange fandt vej til bloggen ved at søge på ordet dovregubben. I netsammenhæng betyder det, at min ringhed mere eller mindre er blevet synonym med den norske bjergtrold, som kaldes dovregubben.

 

Da jeg efterhånden var kommet så langt med nettet, at jeg ville oprette mit eget domæne, var det dovregubben, som på trods af alt lå ligefor – og da jeg kunne erhverve domænenavnet for beskedne 45 kroner, var den sag sådan set afgjort. Også selv om der ligesom havde været lidt mere smæld og ramasjang i nogle af de mere traditionelle nordiske guder.

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail