Fast-food på dansk:  

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er egentlig en temmelig omstændig og tidkrævende ret, men jeg har udviklet en fastfood-version, som kan laves på fem minutter, hvis ellers man har en god fjerkræ-fond i huset.
Tarteletterne stilles i ovnen ved 120 grader, mens man laver fyldet, som består af noget kyllingsmåkød - to stykker kyllingebryst skåret i tern for eksempel. Kødet svitses ved høj varme i ti sekunder, en dåse aspargessnitter og en dåse skivede champignon tilsættes inklusive væske. Der tilføjes en dl bouillon og en lille sjat mælk (det er ren madsminke og kan sagtens undværes), og hele herligheden bringes i kog og jævnes. Der smages til med citronsaft, salt og peber.
Det hele tager kun et øjeblik - og bør heller ikke tage længere tid, for så bliver det magre kyllingekød bare tørt og træls. Når saucen er jævnet, hældes fyldet på de varme tarteletter, og et herligt måltid er klar - voila!
Lidt om staldtipsene: Jeg bruger mælk som sminke for at holde saucen så lys som mulig. Meget af smagen sidder i væsken fra champignon og asparges, så det er vigtigt - ligesom det er vigtigt med en sjat citronsaft for at få den helt rigtige smag frem. Det er ligesom syren giver det pift, som flere timers arbejde med at koge en høne ellers ville have givet.
Sådan en to til tre tarteletter er et måltid i sig selv og velegnet til at indtage foran fjernsynet en lørdag aften. Så jeg vil vove den påstand, at i virkeligheden er tarteletten det danske svar på burgeren.

 

 

 

Offentliggjort første gang 19. januar 2010

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail