Foredrag Meninger Blog Arkivkælderen Om Dovregubben

Fuglene

Opskrifterne

Sjusserne

Hjemmebrænderiet

Luft under vingerne

Boganmeldelserne

Spejderne

Musikken

Kunstnerne

Det daglige brød...

 

Uden mad og drikke dur helten ikke.

Intet er så tilfredsstillende som at sætte sig til et veldækket bord med god mad i rigelige mængder. Så er det, at man spørger retorisk: - Hvad har vi egentlig gjort, siden vi skal have det så godt?

Jeg har altid interesseret mig for mad - og ikke mindst at lave det. Det begyndte allerede i folkeskolen, hvor jeg jeg hentede mine første topkarakterer i husgerning af alle fag! Sidenhen fulgte en årrække på kollegium, hvor jeg udviklede og forfinede metoderne i den madklub, som var arnestedet for det daglige brød fire gange om ugen.

I slutningen af 80'erne hed det finere madlavning for mænd på Kjellerupsgades skole i Aalborg under kyndig ledelse af Ole Andersen, som blandt andet har en fortid på Sct. Gertruds Kloster - og prikken over i'et var det navnkundige aftenskolehold "Madlavning for finere mænd" i Sisimiut - det var bestemt ikke for tøsedrenge!

I Nuuk-årene stod jeg ofte for cateringen til Sct. Georgs Gildets mange arrangementer - og fik der styr på planlægningen, når der skal laves mange retter til mange mennesker.

Jeg har i en årrække med jævne mellemrum offentliggjort nogle af mine opskrifter på min blog. De bedste af dem har jeg samlet her i Arkivkælderen uden al udenomsnakken. Bemærk, at jeg kun sjældent angiver præcise mål i opskrifterne. Det skyldes, at jeg bestemt ikke er en slave af opskrifter - og hellere lader maven og den sunde fornuft råde. 

 

Bacalao Blomkålsgratin Brunkål
Bøf Lindstrøm Créme Brûlée Druemarmelade
Drømmekagen fra Brovst Forloren hare Grillet jomfruhummer
Irish Stew Islagkage Jordbærtrifli
Kalvefrikasse Kantarel-stuvning Karrysalat
Karbonader Kartoffelsalat Ketchup
Laks baroque Marie-kiks Mormor-kylling
Mørbradvariation Oksehalesuppe Paella
Pandekager m/is og æble Parisertoast Pommes And
Rabarberkompot Ramsløg i røræg Risotto
Ryper Rødkål Sild med løgsovs
Sprængt lam Sprængt oksebryst Stegte saltsild
Stegt flæsk Stuvet spidskål Tarteletter
Torskevariation Vildtgryde Wienerschnitzel
Wok-and

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2012 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail