Frisk fra bålet:  

Paella

Jeg har en paella-pande til brug over bål. Det er alletiders, når der skal laves mad til mange mennesker. Den kan bruges til mange ting, for eksempel risotto, biksemad, svensk pølseret og meget andet. Men den kan selvfølgelig også bruges til sit egentlige formål - paella, som er en herlig frisk spansk risret.

 

Her er opskriften, der rækker til cirka 30 personer. Man steger i forvejen cirka 50 kyllingelår i ovnen - og husker selvfølgelig at gemme stegeskyen.

 

Når panden er over bålet, hælder man først en halv liter raps-olie i. Heri svitser man ti løg i skiver, ti hakkede hvidløg og et halvt kilo bacon i tern. Herefter tilsættes to kilo ris, stegeskyen, et glas gurkemeje, et halvt glas paprika og to liter bouillon. Efterhånden som risen suger væden til sig, tilsætter man yderligere vand under hele processen - under stadig omrøring så det ikke brænder på. Når risen begynder at mørne, tilsætter man 10 tomater skåret i både og otte peberfrugter skåret i tern samt kyllingelårene. Smag til med salt og peber og lad det hele småkoge i panden yderligere nogle minutter, til risen er mør. Umiddelbart før servering tilsættes et kilo rejer og et halvt kilo muslingekød.

 

Skal det være flot, lægger man på toppen et halvt kilo skalrejer og et halvt kilo muslinger i skal. Rør det forsigtigt igennem en sidste gang, og retten er klar til servering.



 

Offentliggjort første gang 19. august 2012

 

 

Retur

 

 

 

© 2012 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail