Fattigmandsmad:  

Irish stew

Irish stew er i sin oprindelse rigtig fattigmandsmad, hvor hovedingredienserne er kål og kartofler samt lidt fårekød. Men der er nu ikke så mange regler, så man kan sådan set selv sammensætte retten af, hvad man nu lige har ved hånden, blot man husker kål og kartofler. Rigtige kendere insisterer vistnok på, at retten skal laves i ovnen, men den kan nu også sagtens laves i en stor gryde på komfuret.

Man tager et pund lammekød, et kvart hvidkål, et pund kartofler, en kvart selleri, en porre, et par løg og nogle gulerødder alt sammen skåret i tern og lagt i en gryde med en halv liter vand og krydret med salt, peber og et par laurbærblade. Hele herligheden bringes i kog og får lov til at småsnurre i halvanden time uden omrøring. Når tiden er gået, rører man det godt igennem, så det tykner ligesom skipperlabskovs - og så er der ellers ikke andet at gøre end at sige velbekomme. Mums!


Offentliggjort første gang 26. oktober 2010

 

 

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail