Kræs for voksne mænd - uden sukker:  

Brunkål

I den originale brunkål kommer farven fra karamelliseret sukker - ligesom når man laver brunede kartofler til jul. Det bliver imidlertid nemt lidt for sødt til vores smag, også fordi hvidkål smager sødt i sig selv.
Jeg har derfor pillet lidt ved opskriften, og laver denne herlige spise på følgende måde:
Jeg tager en stor gryde, hvor jeg smelter noget margarine eller smør og lader det bruse af. Så tager jeg en passende mængde snittet hvidkål og svitser i fedtstoffet - akkurat ligesom man bruner noget kød til en gryderet. Så tilsætter jeg lidt hjemmelavet svinefond og krydrer med salt og peber. Oven i alt dette lægger jeg et stykke røget flæsk og lader hele herligheden snurre under svag varme en god times tid eller halvanden, til kødet er rigtig dejlig mørt.
Så tager jeg kødet op og skærer i skiver. Måske giver jeg lige kålen et par dråber kulør, hvis ikke den er brun nok, og så er hele herligheden klar til at spise. Nemmere kan det næsten ikke blive. Skal det være rigtig frækt, så smager det forresten godt, hvis man koger lidt gulerødder i tern med, men det er bestemt ikke nødvendigt!

 

Offentliggjort første gang 11. februar 2010

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail