Nemt og lækkert:  

Bøf Lindstrøm

En af specialiteterne i det svenske køkken er Bøf Lindstrøm, som kort sagt smager himmelsk -og som samtidig udmærker sig ved at være relativ fedtfattig i sig selv. Det sædvanlige tilbehør til Bøf Lindstrøm er ganske vist bløde løg og brasede kartofler med tyk brun sovs, men bøfferne smager så godt, at de sagtens kan kombineres med for eksempel coleslaw, gulerodssalat eller andre tunge salater, ligesom retten er velegnet til grøntsagsblandinger og kartofler tilberedt på 117 forskellige måder.
Rettens ophav, Henrik Lindstrøm, var opvokset i Skt. Petersborg og besøgte i 1862 Hotel Witt i Stockholm. Her bad han kokken om at lave en bøf med typisk russiske ingredienser som rødbeder og kapers - og straks fra begyndelsen var en succes født. Bøf Lindstrøm minder alvorligt om ristet, rørt tatar og gik derfor lige i hjertet på de tatarglade svenskere.
Det er nemt at lave Bøf Lindstrøm. Man tager et halvt kilo magert, hakket oksekød, et æg, en håndfuld kapers og en håndfuld hakket rødbede, blander hele herligheden og tilsætter salt og peber. Bøfferne formes med en ske ligesom frikadeller, dog gerne en anelse større, og steges kort på panden, så de stadig er let røde og saftige, når de serveres.

Offentliggjort første gang 9. november 2010

 

 

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail