På kanten

Af Jesper Hansen, foredragsholder, fortæller, forfatter, journalist, fotograf og kommunikationsrådgiver

Opgør med vanetænkningen

Siden 2011 har jeg været en del af forfatterpanelet bag Nordjyske Stiftstidendes daglige klumme "På kanten".

Klummen er en slags minikronik, der gerne sætter tingene på spidsen - og jeg medvirker gerne til et opgør med vanetænkningen, som der er alt for meget af i dagens Danmark.

Jeg holder gerne debatoplæg og deltager i debatmøder med udgangspunkt i artiklerne i "På Kanten. " Ring og hør nærmere.

Du kan læse nogle af artiklerne ved at følge årstals-menuen foroven.

På kanten

Debatredaktør Ove Nørhave, Nordjyske Stiftstidende:

Befriende og uforudsigelig


"Med Jesper Hansens bidrag til ”På kanten ” ved man aldrig helt, hvad man får – ud over, at man kan være sikker på ikke at blive præsenteret for noget forudsigeligt.

Et helt banalt eksempel: Når de fleste andre hidser sig op over danske gymnasieelevers amokløb i Prag – ser Jesper Hansen det som en flugt fra forældrenes og hjemlandets overbeskytteri og curling-samfundet.

Samtidig har Jesper Hansen en befriende (og yderst bevidst) omgang med sproget – så dem, som hans skriverier måtte ”gå ud over”, næsten ikke kan undgå at måtte ømme sig. Man er i hvert fald aldrig i tvivl om, hvem eller hvad Jesper Hansen holder af – og hvem eller hvad han hellere end gerne ser forandret eller forbedret."


FAKTA

- Den redaktionelle hensigt med ”På kanten” er at sikre en vis skæv tilgang til debatstoffet - en kvalitetssikring. Med ”På kanten” er vi sikret noget af værdi, fordi skribenterne er håndplukkede – og gerne skal tilgå emnerne fra en lidt anden vinkel end den gængse.

- Det skal for eksempel ikke være partipolitisk – men må hellere end gerne gå imod partilinjen. ”På kanten” er altså den daglige skævert – på den gode måde. Ikke et Synspunkt, heller ikke en kronik, men ”den tredje vej”, fortæller debatredaktør Ove Nørhave.


20. december 2018:


Krænkeriets kranke skæbne