2015

Af Jesper Hansen, foredragsholder, fortæller, forfatter, journalist, fotograf og kommunikationsrådgiver

Opgør med vanetænkningen

Siden 2011 har jeg været en del af forfatterpanelet bag Nordjyske Stiftstidendes daglige klumme "På kanten".

Klummen er en slags minikronik, der gerne sætter tingene på spdsen - og jeg medvirker gerne til et opgør med vanetænkningen, som der er alt for meget af i dagens Danmark.

Jeg holder gerne debatoplæg og deltager i debatmøder med udgangspunkt i artiklerne i "På Kanten. " Ring og hør nærmere.

Du kan læse nogle af artiklerne ved at følge årstals-menuen foroven.

23. marts:

Tonedøv tenor:

"Læg også mærke til, at direktøren nævner, at det vil kræve hårdt arbejde. Det virker ganske landsfaderligt og ansvarligt, men på DJØF-sprog betyder det, at alle andre skal arbejde hårdere, mens DJØF’eren atter skal have lønforhøjelse for at have opdaget, at sådan er det bare.."

20.februar:

Retten til at adlyde

"Selv Enhedslisten elskede politiet – og det var da en noget besynderlig oplevelse at høre de gamle stalinister rose både PET og det almindelige politi for den resolutte indsats. Normalt er disse demokratiske institutioner jo ellers en vederstyggelighed for dette fortidslevn af et parti, der prædiker proletariatets diktatur og foretrækker KGB og STASI.."

23. januar:

Trykknapsyndromet:

"Vi kunne alle have det så godt og så trygt her i vores lille smørhul – hvis altså det ikke var fordi reformerne kommer fra vore politikere i våde ildelugtende klatter som fra den nok så bekendte spædkalv."