Lækker restemad:  

Laks baroque

Benny var en gang kok på Hotel Maniitsoq i Grønland. Her indskrev Benny sig i gastronomiens historie ved at kreere en ret, som han gav det velvalgte navn Laks Baroque.
Sagen var nemlig den, at han stod med nogle rester af røget laks og kviede sig ved at smide dem ud. Derfor fandt han på en nem lille lun ret, der smager himmelsk.
Man tager nogle skiver røget laks, smører dem med fiskesennep. De lægges på en bund af en gang flødestuvet spinat, to til tre centimeter, i et ildfast fad. Det hele drysses med finthakket løg og en gang friskkværnet peber, og bages herefter i ovnen ved 170 grader et kvarters tid. Så er den klar til servering.

Offentliggjort første gang 9. november 2010

 

 

 

Offentliggjort første gang 4. april 2010

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail