Wasa Wasa 2019

Af Jesper Hansen, foredragsholder, fortæller, forfatter, journalist, fotograf og kommunikationsrådgiver

Duften af grillbar var tyk som røgen fra et vådt lejrbål, da spejdere fra hele landet natten til 3. februar deltog i 2019-udgaven af Wasa Wasa i Lundby Krat nær Aalborg. En af opgaverne gik ud på at lave en rigtig ”jydeburger” – en bøfsandwich med brun sovs og pommes frittes. Spejderne havde en time til opgaven, hvor alt - også boller og pommes frites skulle laves fra bunden ved hjælp af spritblus og bål.


Wasa Wasa arrangeres hvert år af Jens Bang Division under Det Danske Spejderkorps. Det er et løb med mange traditioner. Det blev første gang gennemført i 1949 og er siden blevet afviklet 70 gange. Årets Wasa Wasa kunne notere rekorddeltagelse med 183 spejdere fordelt på 26 spejderpatruljer, fire klan-patruljer og fem old-boys patruljer.


Billederne i galleriet kan frit bruges i spejdersammenhæng mod angivelse af fotograf: Jesper Hansen. Jeg vil sætte stor pris på at få et link eller en kopi på e-mail.


Anden brug, herunder manipulation og brug i religiøse, politiske og kommercielle sammenhænge, må kun ske med forudgående skriftlig tilladelse.