Ønskeland

Af Jesper Hansen, foredragsholder, fortæller, forfatter, journalist, fotograf og kommunikationsrådgiver

Udsmykning i Ønskeland


Ægteparret Gitte og Jan Westergaard Olsen købte i 2015 det tidligere Yellow Hotel her på Øland - også kendt som Ølandskroen, der havde stået tom i en årrække. Hotellet lukkede efter en turbulent periode, hvor skiftende forpagtere forsøgte at gøre det til en fornuftig forretning med wellness, helikopterlandingsplads for nyrige, nyt nordisk køkken og andre krumspring.


Bygningerne var vel ikke ligefrem forfaldne, men trængte til en kærlig hånd - og det er Jan og Gitte så gået i gang med. Ambitionen er at skabe et center med aktivitetsmuligheder for børn og unge med særlige behov for en bedre start i tilværelsen. De kalder det Ønskeland.


Hotellet var udsmykket med - lad os stilfærdigt kalde det særpræget kunst fra de tidligere ejere. Jeg blev derfor spurgt, om jeg ville medvirke til en fornyelse af det kunstneriske udtryk med nogle af mine fuglefotos her fra Øland. Det ville jeg selvfølgelig - og resultatet er nu, at der på det tidligere hotels vægge hænger en god snes kvadratiske dyrefotos og en håndfuld plakater med typisk Øland-natur.


Har du lyst til en tilsvarende udsmykning hjemme hos dig selv, står jeg selvfølgelig gerne til rådighed.