Kaffen over dem alle:  

Grønlandsk kaffe

Grønlandsk kaffe består af whisky, Kahlua, kaffe, flødeskum og Grand Marnier og skal helst tilberedes uden al for meget lys. Først tager man en del whisky i et stilkglas, som tåler varme. Whiskyen opvarmes og antændes over den spritbrænder, som selvfølgelig bør findes i ethvert anstændigt hjem. Mens whiskyen brænder, supplerer man med en del Kahlua. Så slukker man ilden ved at tilføje en tre til fire dele kaffe samt en klat flødeskum. Herefter hælder man en til to dele Grand Marnier i en sovseske, antænder dette og hælder den brændende væske oven i flødeskummet - gerne med en lang, opadrettet armbevægelse, så strålen trækkes ud og lyser som et nordlys.

I følge legenden symboliserer den sorte kaffe polarnatten, flødeskummet den grønlandske sne og is og den flammende spiritus nordlyset.

 

Offentliggjort første gang 6. september 2009

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail