Til uventede gæster ved juletid:  

Glögg

Tilberedningen af glögg er i mange hjem en udpræget mandebeskæftigelse, så opskrifterne har det med at blive lidt nørdede - unødigt komplicerede og tidskrævende. Så her vil jeg i stedet bringe en rigtig "Keep it simple, stupid" - også kaldet KISS - opskrift på denne lille julespecialitet, sådan som jeg laver den - på fem minutter.
Man tager en passende stor gryde og hælder en flaske rødvin i. Herefter tilsættes lige dele portvin og Drambuie til en passende sødme opnås (ca en kvart liter af hver) samt et par stænger kanel og 10-15 nelliker. Endelig tilsættes en håndfuld rosiner og mandelsplitter. Hele herligheden varmes op til lige under kogepunktet et par minutter- og så er det bare at servere.

 

 

Offentliggjort første gang 14. december 2010

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail